Tore Hogstvedt

SDC11852_1

Tore Hogstvedt født 13.10.1963

Tore har vært gift med Meriem siden 1989. De har to voksne sønner sammen.De er bosatt på Nordby i Rælingen, hvor Tore også har sitt atelier.Han studerte teologi på 80-tallet. Skulle bli prest i 1986, men han har de siste 22 årene valgt å leve ut sitt sosiale - og åndelige engasjement gjennom sitt kunstneriske virke.
Siden 1995 har han deltatt på uttallige utstillinger i inn – og utland.Så tidlig som i 1999 ble han antatt på Østlandsutstillingen.
Som den impresjonisten han er, og når været tillater det, står han ofte ute og maler små skisser. Større malerier blir til i atelieret. En omstendelig prosess som kan pågå over flere måneder.
Internasjonalt har han deltatt på utstillinger i Taipei, Versailles, New York, Beverly Hills, Santa Monica, Charleston, London, Montreal og Toronto.

"Det er alltid naturen som motiverer meg. Fargene og lyset. Den har en kraft og energi som jeg ønsker å formidle. Naturen har et universelt språk, på tvers av nasjoner, etnisk opprinnelse, religion og kultur" - skrevet av Tore Hogstvedt